Alla inlägg under juni 2014

Av Malin Nilsson - 10 juni 2014 22:04

Efter en dags vila var det återigen dax för starka Malin att utsätta kroppen för nya utmaningar. Idag var det löpning med pt Nilla som fick inledda starka Malins tisdag. Trots att klockan enbart var halv åtta på morgonen när vi satte igång hade det redan börjat hetta till. Luften var varm och solen stekte på himlen. Så förutom fysisk utmaning i all ära bjöd passet även på solbränna.
Idag var det lite kortare och snabbare intervaller på gärdet som stod på agendan. Vi började med 4 st 45 s intervaller med en minut gå vila i mellan varje intervall. Därefter var det 4 st 75 s intervaller med en minut vila mellan och avslutningsvis 4 st 90 s intervaller med en minuts vila i mellan. Och inte nog med det så bjöd Nilla sjävklart på en avslutning när benen redan hade lagt av och var slut. 3 st 30 s intervaller var avslutningspresenten. Ja Nilla vet verkligen hur man ska ta musten ur starka Malin. Så helt slut i benen med jäkligt stolt starka Malin lämnade stadion strax innan klockan nio i morse, redo att ta emot tisdagens överraskningar. Starkast när det gäller. Det är starka Malin i ett nötskal!

Av Malin Nilsson - 9 juni 2014 21:08

Ny vecka och nya utmaningar. Och den här veckan börjar faktiskt med vilodag. Och hur gör starka Malin det på bästa sätt? Jo med en välförtjänt sovmorgon, långpromenad  och ett dopp med älsklingen i Kottla. Och sedan en massa vila, mat och kärlek. För nu behöver kroppen återhämtning och dessa tre ting. Bland annat gårdagens nervositet och fysiska påfrestningar både psykiskt och fysiskt har gett tydliga spår. Varenda muskel värker och ber om återhämtning och självklart ger starka Malin sin underbara kropp dessa resurser för att bygga upp sig och tillgodose det hårda arbete den har bakom sig och på så sätt hämta nya krafter och spränga fler gränser. Lyssna på kroppen det är det finaste du har!

Av Malin Nilsson - 7 juni 2014 20:04

Jag jobbar mycket med uttrycket Att spränga gränser. Det vill säga man gör sådana saker man inte klarat innan och tyckt nästintill vara omöjliga. Idag sprängdes en sådan för starka Malin.
Morgonen inleddes med dryga 15 km distans i 5.30 tempo i Hellas' med Nike running club Nacka. Gränsen var därmed sprängd. Längsta sträcka som starka Malin sprungit innan i sitt liv är 11 km. Alltså 4 km längre idag. Grymt nöjd och stolt över mig själv att jag höll hela vägen. Och tack gruppen som jag sprang med. Ni fick mig att mata på meter efter meter. Tillsammans var vi oövervinneliga.
Att dessutom få springa i den vackra natur som Nacka erbjöd var sagolikt. En underbar vacker naturupplevelse kombinerat med svett, pannben och en riktig utmaning för muskler och hjärta. De bästa av båda världar.
Att sedan få avsluta Hellas' äventyret med årets första dopp ute var underbart och som grädde på moset på upplevelsen.
Som sagt grymt stolt över mig själv och även över fina Sara som också sprängde sina gränser. Tillsammans är vi oslagbara. Allt går. Det gäller bara att tro och lita på sig själv. Älska sig själv. Ingenting är omöjligt!

I morgon smäller det!

Av Malin Nilsson - 6 juni 2014 15:17

Onsdagen bjöd på hög puls med starka Noomi vid rodret. Riktigt jobbigt pass med hög tryck från början till slut. Svett, flås, hårda pannben, en jävla anamma och massor av kärlek. Tillsammans krigade vi igenom oss tre gris intervaller. Sjukt jobbigt med jäkla skön känsla efteråt. Vi gick därifrån som segrare!


3 mini workouts. Approx. 3 minute rest in between.
Separate score / time for each

A. 4 rounds @ 90%
Within 1 minute: 10 hang power cleans (60/45kg), Within 1 minute: Amrap Double-unders.

B. 4 rounds @ 90% (time cap: 8 min)
15 Pull-ups
10 Burpee-box jumps (60/45cm)

C. 4 rounds @ 90% (time cap: 8 min)
40m farmers walk
200m Run

En riktig kickas start på onsdagen!

Torsdagen inleddes på bästa flåsiga sätt med intervaller med bästa pt Nilla. Ännu en gång så tacksam att jag har henne. Utan henne hade jag aldrig tagit mig igenom dagens pass. Passet som Pernilla bjöd på var Tröskelintervaller. 3 st 8 minuters intervaller i 4.45 tempo. Joggvila på 2 min imellan varje. Sjukt jobbigt och som inte de vore nog förlängde Nilla sista intervallen med 2 minuter samt att vi skulle öka ytterligare tempot lite. Mjölksyran verket i bena de sista två minuterna och det var tack vare Nilla och mitt järnvilja jag tog mig i mål. Som inte de vore nog avslutade vi passet med 3 st 30 s sprintlopp. Färdig starka Malin i både kropp och själ lämnade sats stadion, men en jäkligt stolt starka Malin till råga. I am the Queen!

Idag är det min dag. I dag är det din dag. Idag är det vår dag. Idag är det Sveriges nationaldag! Våga vara stolt över Sverige och det underbara land dina fötter, kropp och själ på står på. Våga älska ditt land. Våga älska Sverige.
Att på årets bästa dag vakna tidigt för att köra ett pt pass med Nils är inte den sämsta starten på dagen. Det varianten många timmars sömn men starka Malin hade gott om kraft ändå. Varför? Jo när jag la mig i går kväll pepp mobilen till och ett nytt mejl i inkorgen. Inte vilket mejl som helst. En förändring. Ett mejl som är en liten bit på väg mot mitt mål...... Men fortsättning på de följer.
Så beskedet från mejlet fick starka Malins nationaldag att börja lite bättre än förutsättningarna från sömnen.
Idag var det mycket teknik och nötande. Det var cleans för hela slanten.. Inte så tungt, men kändes riktigt bra på slutet. Fick dessutom en ny aha upplevelse av Nils sätt att demonstrera böjövningar. Så jäkla kul när polletten faller på plats.
Resten av världens bästa dag tillbringas med älsklingen. I kväll väntar traditionsfirande på Skansen och fest på solid med fina Sara. Ja, ja vill leva jag vill dö i Norden!

Av Malin Nilsson - 3 juni 2014 21:01

8.30 Ja då ringde coach Jenny i klockan och det var dax att starta starka Malins samt en skön skara andra hungriga krigares tisdags morgon. I dag bjöds det på push Jerk i massor. Samt en riktig mag dödare på slutet. Blir så glad när coachen riktigt engagerar sig i varje deltagare och prioriterar kvalité framför kvantitet. I dag t ex gick Jenny runt och filmade de som ville vid utförande. Ett utmärkt sett att tillsammans med hennes muntliga feedback se bra och mindre bra saker i det egna tekniska genomförandet. Får en helhet som bidrar till personlig utveckling.
Så det var trötta axlar och en slutkörda magar som lämnade Nordic i morse, men en stor längtan efter nästa besök. Tack Nordic för kärleken ni åstadkommer på er Box!

*****************************
Dagens pass

A. OTM 16 min: 3 Push jerk with 4 sec paus in ”catch/landning” @ 80%

B. 20-30 sec Hollow hold, then 10 slow sit-ups (so slow that only 10 is possible) X 3-4 sets. Rest 60-90 sec

Av Malin Nilsson - 2 juni 2014 22:47

Ny vecka, nya utmaningar. Efter en välbehövlig vila i går var det åter dax för starka Malin att bita tänderna i något nytt. Och ny upplevelse blev det. Med en vänster triceps som värker så bestämde starka Malin sig att testa Balance running klass vid lunch som leddes av bästa Balance coachen Malin. En riktigt grym tränare. Är annars väldigt skeptisk till kvinnliga tränare men Malin är grym. Dessutom har hon ju väldigt proffsigt namn)
Vi var bara två deltagare, men vi sporrade varande. Passet till ära bjöd på fartlek på Djurgården i tre olika kluster. Första var 3 set av 350 m slätt runt en park med en minut vila mellan varje set. Kluster 2 var backlöpning med 5-6 set där varje set blev lite längre eftersom coach Malin flyttade sig högre upp i backen. Vilan var joggningen ned för backen. Sista klustret var snabbintervall 4 set på raksträcka. Och precis som kluster två blev varje set längre. Vilan var jogg tillbaka till där vi startade. Riktigt jobbigt, men jäkla skön och härlig känsla efteråt. Ett pass med kvalité på hög nivå. Tufft, effektivt och mycket kärlek!

Presentation


Starka Malin

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards