Alla inlägg den 19 augusti 2014

Av Malin Nilsson - 19 augusti 2014 18:10

Ny Box, nya utmaningar och ny miljö. Ja nu har starka Malin lämnat Stockholm för ett par veckor och begett sig till de småländska skogarna. Och då bestämde jag mig för att göra ett och annat gästspel på dem småländska CF boxarna. Och i fredags var det crossfit Kalmar som stod på starka Malins agenda. En spännande upplevelse. CF Kalmar bjöd på en Box som var över starka Malins förväntningar. Inte en tanke att Kalmar, den stad som starka Malin själv varit bosatt i, kunde erbjuda detta palats till crossfitbox. I En stor byggnadslokal i ett av Kalmars industriområde, befinner sig detta kärleksnäste där allt fler börjat hitta för att testa sina egna gränser och kriga, umgås och dela glädje, svett, lite blod och kärlek tillsammans. Det här är tredje lokalen för Kalmar crossfit sedan pojkarna drog igång verksamheten 2009. Då var det en liten lokal, tre coacher och två medlemmar. I dag består CF Kalmar av samma ägarna och några nyare coacher, dryga 1500 medlemmar och en stor lokal som motsvarar alla förväntningar en CF adept kan önska sig. Både när det gäller yta, utrustning, högt I tak och den högs nivå cocherna har. För bra coacher det har Kalmar crossfit. Både när det gäller kunskap, ledarskap och arrangemang. Dessutom utstrålar de en otrolig kärlek och energi, samtidigt som de har glimten i ögat och ständigt är på sin vakt. Coacher som kan ha många bollar luften samtidigt, och tungan i rätt mun. Kalmars coachteam har det en medlem, både nybörjare och erfaren söker för att utvecklas och känna sig välkommen. Det märks bland annat på utbudet av pass med baskurser, dagens pass, adavanced, mamma crossfit och crossfit för barn. Att de dessutom planerar att starta ett speciellt crossfit pass för pappor i höst gör boxen bara ännu mer spännande och och attraktiv.
En annan grej starka Malin tänkte på var estetiken. Glada starka färger blandat med mörka. Sättet Att blanda en stor krigar yta med lite skrot i form av bland annat traktordäck, stänger, pullupsräcken, roddmaskiner och kalkade KB. För att sedan bege sig en trätrappa upp till en avdelning med en liten kläddes shop, barn hörna och mjuka soffor för att bara hänga, ta en kopp kaffe och snacka lite. Snacka om underbara kontraster för en crossfitbox. Energi, lugn, kärlek och äkta CF känsla under ett och Samma tak där alla är välkomna, stora som små.

Dagenspass
Styrkedel
A.4x8-10 strikta pressar
B.4x8-10 ringrodd

Wod
2 varv med 5 min vila mellan varven
750 m rodd
40 m bear crawl
30 boxjump
20 pullups

Riktigt jäkla jobbigt och tufft pass. Men ack då effektivt och vilken upplevelse. Ett minne starka Malin bär med sig en lång tid framöver.


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10152312328112602&id=611867601


Dagen efter Kalmar besöket besökte starka Malin boxen i Växjö. Starka Malin hade sett fram emot besöket, men måste erkänna att det inte riktigt motsvarade mina förväntningar. Passet i sig var inget fel på. Styrkedelen bestod av tre set Power snatch och Woden var en OTM Wood. Ena minuten skulle man göra 8 wallbolls och resten av minuten American situps. Den Andra minuten var det 8 highpull med. KB och resterande dubbleunders/singelunders. Så höll man på i 18 minuter. Och ja, det var jobbigt och mycket flås, men samtidigt en rolig kombination av övningar och tiden gick förvånansvärt fort. Vad var det nu som inte föll starka Malin i smaken då? Jo själva coachen hade inte den kompetens och de byggstenar starka förväntar sig av en bra ledare.

I Söndags blev det 1500 m bröstsim för starka Malin. Andra simpasset för i år, och som sagt de kommer bli fler. Grym och skonsam träning för kropp och själ.
I går var inte vädergudarna på starka Malins sida, men har starka Malin väl bestämt sig för ett löppass så blir det så. Och på grund av vädret åkte starka Malin till simhallens gym och brände av 15 st 60 s intervaller på löpbandet med en hastighet under 4 minuter/km och gå joggvila 2 minuter mellan varje intervall. Kvalité intervaller ALa starka Malin helt enkelt.

På grund av Känningar i ena sida säte sedan gårdagens intervaller, var det tur att dagens CF pass på crossfit Växjö inte var så mycket ben fokus. Idag var det 3 set TGU som Styrkedel. Älskar den övningen. Riktigt jobbig där fokus och vässat pannben till Max krävs. Men nu måste de ut. Bit ihop eller bryt ihop? Starka Malin blir otroligt stressad av den lilla tid det ges åt Styrkedelen på Växjö crossfit. Har tänkt på de innan, men idag var tiden för Styrkedelen tom kortare än vanligt. Vad är det för syfte om Styrkedelen ska vara den del som är mest kvalitets inriktat? Woden därefter bestod i alla fall av 18 minuters Wod, så många varv som möjligt av.
4-4-4 Turkish Getups Press 50-66-80% 1RM

AMRAP in 18 min of:

2 Rope Climbs
4 Wall Climbs
6 Goblet Squats (32/20kg)
8 GHD Situps


Skalning av ropeclimb i Wod delen men lyckades efter dagens pass ta mig upp 2 ggr i repet, utan skalning. Sjukt stolt starka Malin!
Så Mycket axel och magslakt för starka Malin denna tisdag.

Så de var lite smått och gott från starka Malins vistelse i Småland. Allt från lite mer kvalité upplevelse till mer kvantitet upplevelse. Mer information kommer inom kort. Blir lite dåligt på grund av Smålands skogarnas dåliga, eller rent sagt kastrofalla teckning.
Men håll ut. Starka Malin sviker aldrig!

Presentation


Starka Malin

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards