Alla inlägg under november 2014

Av Malin Nilsson - 5 november 2014 19:58


 

Pannben, mer pannben och maxat pannben. Ja det har verkligen behövts. Både i går och i kväll. I går var det RC som gällde. Och kvällen till ära bjöd på en riktig pulshöjare bestående av 15 stycken 70 s intervaller med 20 sekunders vila. Behöver starka malin säga mer? Yes, det kändes. Men starka malin är verkligen glad att ha hittat Kalmar RC. Både på grund av grym träning och ett riktigt härligt gäng att kriga med. Tillsammans utvecklas vi och skapar resultat.

I morse var det dags för starka malin att ta sig an en riktig utmaning. Alla är nybörjare någon gång. Även starka malin. Tidigt i morse startade starka Malins crawlresa tillsammans med simtränaren med samma namn. Första passet handlade mest om att hitta rätt andning, flyta, och bentag. Både på djupt och grunt vatten. Och det viktigaste av allt. Inte stressa och lära sig att ÄLSKA vatten. Man kan inte vara bäst på allt. Men starka Malins crawlresa har bara börjat.

Och i kväll blev det ett ”riktigt” träningspass för starka Malin på boxen. Tunga push press och en avslutande team Wood som Starka Malin och Johanna ägde. Bäst när det gäller. Bra avslutning på onsdagen.

.
Push press 6-6-4-4-2-2

B.
I par kör varannan övning tills ni gjort 10 varv tillsammans.
20 Obrutna wallballs
15 Double unders
10 Burpee tuck jump

Av Malin Nilsson - 3 november 2014 21:08

Ibland är det bara skönare än andra dagar att träna och få tänka på något annat. Få ut känslor som sitter inpå själen och gnor. Ut med de bara. Så jäkla skönt efter. Idag var en sådan.
Starka Malin bestämde sig dagen till ära att vara med på dagens lunch pass på boxen. Och vilket pass. Trots att det bara var starka Malin och Jonis som krigade så gjorde vi de med huvudet högt, vässat pannben och massa kärlek från passets början till sista meterna i sista intervallen. I styrke delen bestående av smal bänkpress och tunga svingar blev det RX i svingar för starka Malin. 28 kg. Mer än hälften av starka Malins vikt. Hu jeda mig..... Det handlar att ta sig över bekvämlighetszonen. Och det gjorde både starka Malin och Jonis. I flåsdelen ägde Jonis rodddelen och starka Malin tog hem löpintervallerna. Jäkligt tufft och utmanande pass. Men vilken känsla efter. En riktigt stolt starka Malin.
A.
5 set:
CGBP x 2 @85-90%
Vila 1 min
KBS x 10, tunga eller PC x 5 @70%
Vila 1 min
B.
3 set:
60 s rodd (m)
Vila 2 min
Vila 2 min innan C.

C.
3 set:
200 m löpning
Vila 2 min

Av Malin Nilsson - 1 november 2014 15:49

Dagarna bara går och går och det är redan november. Regnet faller utanför, luften är fuktig och det är en typisk höst dag.
I torsdags blev det faktiskt ett besök för starka Malin i Kalmar simhall. Nästan 20 år sedan sist. Och det var stor skillnad jämfört med Eriksdalsbadet i Stockholm. Klor utan dess like och trångt och bökigt i bassängerna. Att sedan de har en våg maskin som sätts igång med jämna mellanrum. Och som dessutom går i hop med simbassängerna, gör inte simtagen lättare. Det var som att simma i en motströms fors stor del av passet. Men nu är det så att när starka Malin har bestämt sig att simma 1600 meter, finns inga för stora hinder. Starka Malins järnvilja övervinner allt.
Igår blev det 15 snabba 60 s intervaller med 2 min vila mellan. Ökade något de sista intervallerna. kroppen behöver utmanas. Det är då vi bygger resultat.

Och idag som sagt är det första november och allahelgon. Men bara för att det är röd dag betyder det inte att Kalmar RC har semester. Så självklart blev det en lång runda med bästa RC i morse. 15 km och några s putsning av föra veckans rekord. Tillsammans bygger vi resultat och spränger gränser.

Nu tar starka Malin tillsammans med älsklingen helg på riktigt!

Presentation


Starka Malin

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards